Vakgroep Chemie

 
  Algemene informatie
Welkom op de website van de vakgroep Chemie. Op onze informatiepagina vind je ons adres, wie is wie, en onze locatie.
 
    Toekomstige studenten
Chemie studeren?
To mix or not to mix that's the questionDe meesterkok die een snuifje zout toevoegt. Schumacher die zich in zijn Formule 1-bolide van koolstofvezel laat zakken. De arts die een gloednieuw geneesmiddel voorschrijft, waarvan de oorsprong ligt in een natuurproduct afgezonderd uit een plant uit het regenwoud... Zonder er bij stil te staan, komt iedereen dagelijks in aanraking met chemie en de ontelbare toepassingen van chemisch onderzoek. Zelfs het wonder van het leven zelf is niets anders dan een aaneenschakeling van chemische reacties. Alle stoffen op aarde en alle voorwerpen die je rondom je ziet, bestaan uit een fascinerend spel van dansende atomen en moleculen. Gemaakt door de natuur of... door een chemicus.
  Onderwijs
Vanaf academiejaar 2004-2005 bestaat de opleiding tot Chemicus uit een Bachelor van 3 jaar en een Master van 1 jaar. De masteropleiding leidt tot het diploma van Master of Science in de Chemie.

Meer info over de onderwijsprogramma's Bachelor en Master vind je op onze onderwijs-pagina, en op de volgende links :
 
    Onderzoek
 
Onze laboratoriaIn de opleiding Chemie wordt veel belang gehecht aan de praktische kant van het onderwijs. De studenten vertoeven al vanaf het eerste bachelor jaar flink wat uren in de uitstekend uitgeruste en ruime laboratoria.
Ook in de master ligt het aantal uren laboratoriumonderwijs in vergelijking met de andere universiteiten, hoog. De aan de VUB afgestudeerde chemici beschikken aldus over alle noodzakelijke intellectuele en praktische vaardigheden om een succesvolle loopbaan uit te bouwen.

Het onderzoek is gestructureerd in verschillende onderzoeksgroepen :
Onderzoekgroep geassociŽerd met faculteit Ingenieurswetenschappen :

©2005 • Vrije Universiteit Brussel • Pleinlaan 2 • 1050 Elsene • Tel.: 02/629.21.11 • info@vub.ac.be