Cartography and GIS

12/10/2018 - 11:15

The Department of Geography of the Vrije Universiteit Brussel seeks a motivated candidate for a PhD position on urban ecosystem service assessment. The research will be carried out in the frame of an Innoviris Anticipate project (CO-NATURE) on the co-production of scenarios for nature-based urban regeneration with a focus on the Brussels Capital Region. The project is a collaboration between the Cartography and GIS Research Group (CGIS) of the Vrije Universiteit Brussel and the Building, Architecture and Town Planning Department (BATir) of the Université libre de Bruxelles.

Mapathon 2018
24/03/2018 - 10:00

Help Artsen Zonder Grenzen en het Rode Kruis bij hun humanitaire hulpverlening

Na het grote succes van vorig jaar vindt op zaterdag 24 maart 2018 opnieuw een nationale Missing Maps Mapathon plaats, georganiseerd door het Nationaal Comité voor Geografie in samenwerking met OpenStreetMap Belgium. Tijdens de vorige editie namen meer dan 350 vrijwilligers deel aan het event, bijna dubbel zoveel dan bij de eerste editie, nu twee jaar geleden. België is hiermee het enige land ter wereld dat een Mapathon op nationale schaal organiseert. Acht universiteiten in Brussel, Vlaanderen en Wallonië zetten hun deuren open voor een hele dag samen ‘mappen’. Kom je steentje bijdragen, en mis deze kans niet om Artsen Zonder Grenzen en het Rode Kruis te helpen bij hun werk in crisisgebieden!

01/09/2017 - 16:00

On September 1st 2017 Tomas Crols obtained the academic degree of Doctor of Sciences with the following doctoral thesis:
Integrating network distances into an activity based cellular automata land-use model – Semi-automated calibration and application to Flanders, Belgium
Promotors: Prof. Dr. Frank Canters & Prof. Dr. Roger White

27/02/2017 - 16:00

On February 27th 2017 Hong Hanh Tran obtained the academic degree of Doctor of Sciences with the following doctoral thesis:
Land use change dynamics, its drivers and consequences in the Ca Mau province, Mekong delta, Vietnam
Promotor: Prof. Dr. Matthieu Kervyn

18/10/2016 - 16:00

On October 18th Long LI obtained the academic degree of Doctor of Sciences with the following doctoral thesis:
Mapping and characterizing spectral evolution of lava flows with remote sensing: From field spectroscopy to satellite imagery
Promotor: Prof. Dr. Matthieu Kervyn

19/04/2016 - 10:15

Collaboratieve cartografie voor humanitaire hulp in Zuid-Kivu en Swaziland

Afgelopen zaterdag 16 april kwamen ruim 200 vrijwilligers bijeen in zeven universiteiten over heel België om samen gebieden in Kivu en Swaziland in kaart te brengen, ter ondersteuning van humanitaire hulporganisaties. Wellicht is dit de grootste operatie van dit type ooit – alle betrokkenen waren dan ook erg blij met de opkomst. Deze Mapathon werd georganiseerd door de departementen geografie van  de Belgische universiteiten naar aanleiding van het Internationaal Jaar van de Cartografie. Ze werden hierbij ondersteund door vrijwilligers van OpenStreetMap, een wereldwijd initiatief voor gedetailleerde geodata onder vrije licentie, dat zich tot doel stelt kaarten van de hele wereld voor iedereen vrij beschikbaar te maken.

08/12/2014 - 09:45

Het Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie van de VUB heeft een gloednieuwe website. www.wtnschp.be brengt naast populair-wetenschappelijke activiteiten en breaking wetenschapsnieuws ook wekelijkse updates over experimenten, gedachtenspinsels, wetenschappelijke expedities en onderzoeksresultaten van VUB-onderzoekers.