Industrial Microbiology and Food Biotechnology

13/07/2020 - 17:00

MARKO VERCE behaalde op 13 juli 2020 de academische graad van DOCTOR IN DE BIO-INGENIEURSWETENSCHAPPEN met de volgende doctorale thesis: Omics-benaderingen ter ontrafeling van gefermenteerde levensmiddelenecosystemen.

MARKO VERCE obtained on July 13 2020 the academic degree of DOCTOR OF BIOENGINEERING SCIENCES with the following doctoral thesis: Omics approaches to unravel fermented food ecosystems.

Promotor: Prof. dr. STEFAN WECKX

06/07/2020 - 17:00

RUDY PELICAEN behaalde op 6 juli 2020 de academische graad van DOCTOR IN DE BIO-INGENIEURSWETENSCHAPPEN (VUB) en DOCTOR IN DE WETENSCHAPPEN (ULB) met de volgende doctorale thesis: Genoomwijde metabole modellering van kandidaat-functionele starterculturen voor cacaoboonfermentatie.

RUDY PELICAEN obtained on July 6 2020 the academic degree of DOCTOR OF BIOENGINEERING SCIENCES (VUB) and DOCTOR OF SCIENCES (ULB) with the following doctoral thesis: Genome-scale metabolic modeling of candidate functional starter cultures for cocoa bean fermentation.

Promotor: Prof. dr. Stefan WECKX

Co-promotor: Prof. dr. Didier GONZE (ULB)

Joint PhD Université Libre de Bruxelles

22/10/2018 - 17:00

Despoina Angeliki Stavropoulou obtained on October 22 2018 the academic degree of Doctor of Bioengineering Sciences with the following doctoral thesis:
Coagulase-negative staphylococci in fermented meat products: community dynamics and amino acid conversion
Promotor: Prof. dr. ir. Frédéric Leroy

07/06/2017 - 09:15

Professor Luc De Vuyst aan de Vrije Universiteit Brussel is een expert in het domein van de industriële microbiologie. Samen met zijn medewerkers Andrea Comasio en Simon Van Kerrebroeck maakten ze voor Ferment een desem met de unieke Brusselse gist. Naar oude traditie begonnen ze met Lambiek-bier, dat ze in gelijke delen mengden met bloem en water.

02/06/2017 - 17:00

On June 2nd 2017 Simon Van Kerrebroeck obtained the academic degree of Doctor in Bioengineering Sciences with the following doctoral thesis:
Sourdough fermentation processes: meta-analysis, impact of pH evolution, and online real-time monitoring by selected ion flow tube-mass spectrometry

25/01/2017 - 17:00

On January 25th 2017 David Laureys obtained the academic degree of Doctor of Bioengineering Sciences (VUB) and Doctor of Science: Biochemistry and Biotechnology (Univ. Gent)
with the following doctoral thesis: Microbial species diversity, community dynamics, substrate consumption, and metabolite production during water kefir fermentation
Promotors: Prof. Dr. ir. Luc De Vuyst & Prof. Dr. Peter Vandamme
Joint PhD with Universiteit Gent

19/08/2016 - 17:00

On August 19th 2016 Henning Harth obtained the academic degree of Doctor in Bio-engineering Sciences with the following doctoral thesis:
Microbial species diversity, community dynamics and metabolite formation kinetics of spontaneous barley, teff, and oat sourdough productions

10/02/2016 - 17:00

On February 10th 2016 Moens Frédéric obtained the academic degree of Doctor in Bio-engineering Sciences with the followins doctoral thesis:
Microbial metabolism and interactions in complex fermentation ecosystems.

22/01/2016 - 17:00

On January 22th 2015 SÁNCHEZ MAINAR María obtained the academic degree of Doctor in Bio-engineering Sciences with the following doctoral thesis:
Functional potential of coagulase-negative staphylococci for the development of quality and safety during meat fermentation
Promotor: Prof. Dr. ir. Frédéric Leroy

25/09/2015 - 17:00

On September 25th 2015 Audrey Rivière obtained the academic degree of Doctor in Bio-engineering Sciences with the following doctoral thesis:
Bifidogenic and butyrogenic effects of prebiotic arabinoxylan-oligosaccharides, a kinetic and molecular approach