Vakgroep Fysica
Applied Physics
Elementary Particle Physics
19/12/2016 - 10:30

Binnen EDU XL (samenwerking tussen VUB, EhB en CVO COOVI) wordt in het kader van de professionalisering van leerkrachten een STEM-steunpunt opgericht. De vzw Universitaire Associatie Brussel (UAB) is hiervoor op zoek naar een trekker van dit project. Uiterste datum voor het indienen van jouw kandidatuur: 31/12/2016.

24/10/2016 - 13:15

Op donderdag 20 oktober maakte de Koninklijke Vlaamse Academie voor Wetenschappen en Kunsten de laureaten wetenschapscommunicatie 2016 bekend. Professor emeritus Henri Eisendrath won de loopbaanprijs en prof. Freya Blekman ging met een jaarprijs aan de haal.  De prijsuitreiking vindt plaats op 14 november.

23/10/2016 - 12:45

Op 23 oktober 2016 ontving Saskia Demulder, FWO aspirante in de onderzoeksgroep TENA, de Solvay Award tijdens een ceremonie in Studio 4 van de Flagey. Ze kreeg deze prijs voor haar Master verhandeling “Integrability in the AdS/CFT correspondence” met Alexander Sevrin en Daniel Thompson als promotoren.

01/10/2016 - 09:45

Deze pedagogisch medewerker heeft als hoofdopdracht de instroom, de doorstroomkansen en het studierendement in de Bachelor en Master opleidingen Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen te verbeteren en te maximaliseren. Vakinhoudelijk betreft dit studiebegeleiding in de faculteit Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen van de opleidingsonderdelen computerwetenschappen en basisvakken wiskunde.

26/09/2016 - 17:00

On September 26th 2016 Alexandra Vandervelde obtained the academic degree of Doctor in Bio-engineering Sciences with the following doctoral thesis:
Mechanisms of transcription regulation in prokaryotic toxin-antitoxin modules
Promotors: Prof. Dr. ir. R. Loris & Prof. Dr. J. Danckaert & Prof. Dr. H. De Greve

22/08/2016 - 16:00

On August 22nd 2016 Karen De Causmaecker obtained the academic degree of Doctor in Sciences with the following doctoral thesis:
Unconventional signatures of supersymmetry
Promotor: Prof. Dr. Jorgen D'Hondt

12/08/2016 - 10:15

Today, a neutrino even more elusive than its fellows is under the spotlight:  the sterile neutrino. Analysing the data collected over the course of a year at the IceCube detector however, scientists did not find any trace of the sterile neutrino. IceCube will update these results with more data and physicists are getting more and more excited to see what else sterile neutrinos could uncover about the ultimate neutrino theory.

18/07/2016 - 14:00

Prof. Ben Craps geeft in KIJK magazine  uitleg bij een poging van twee natuurkundigen om het probleem van de omschrijving van de oerknal in de relativiteitstheorie van Einstein te omzeilen.

21/06/2016 - 10:00

Op de Fellowship Ceremony donderdag 16 juni heeft de Vrije Universiteit Brussel de namen van dertig nieuwe Fellows bekendgemaakt. Het gaat om topmensen uit het bedrijfsleven, overheid of maatschappelijke organisaties. Daaronder drie Science Fellows: Jan Bogaerts, Patrick Roggemans en Els Torreele.

18/05/2016 - 13:00

Op 18 mei 2016 ontvingen twee doctoranda van de onderzoeksgroep TENA de prijs voor de beste Master verhandeling van de Belgische Natuurkundige Vereniging: Saskia Demulder voor haar verhandeling “Integrability in the AdS/CFT correspondence” afgelegd aan de VUB met Alexander Sevrin en Daniel Thompson als promotoren en Sibylle Driezen voor haar verhandeling “T-dualiteit en N = (4,4) supersymmetrie op het wereldvlak” afgelegd aan de UAntwerpen met Alexander Sevrin als promotor.