Vakgroep Fysica
Vakgroep Fysica
Astroparticle Physics
Applied Physics
Elementary Particle Physics

Uitgave van het boek "Kwantumrevolutie: de ontdekking van de microkosmos" - Een boek over kwantumfysica

In 1911 riep de rijke en vooruitstrevende industrieel Ernest Solvay de allereerste Solvayraad samen in het Brusselse Hotel Métropole. Van over heel Europa kwamen topwetenschappers naar Brussel om na te denken over problemen binnen hun vakgebied. Deze Solvayraden hebben een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van de moderne Fysica. Meer dan honderd jaar later worden ze nog steeds georganiseerd.

Kwantumrevolutie vertelt het verhaal van deze eerste Solvayraden en de wetenschappelijke inzichten die daar ontstonden. Het boek is niet alleen een begrijpelijke introductie in de fascinerende wereld van de kwantumfysica, maar geeft ook een unieke kijk op de geschiedenis van deze uiterst intrigerende wetenschap en haar impact op de wereld van vandaag. Het boek Kwantumrevolutie is gesteund op de gelijknamige documentaire film onder regie van Vincent Langouche op initiatief van de auteurs van dit boek; Henri Eisendrath en Gaston Moens. Hierbij hoort een aansluitende interactive website die werd ontwikkeld door de dienst wetenschapscommunicatie van de Vrije Universiteit Brussel.

Boek en film volgen het onstaan en de ontwikkeling van de kwantumfysica vanaf de eerste Solvayrraad in 1911 tot deze van 1930 op de voet, ze plaatsen de wetenschap in de context van de samenleving van die tijd en illustreren de actualiteit van de kwantumfysica door haar toepassingen en hedendaags onderzoek.

De kostprijs van de uitgave is 17,95 euro + verzendingskosten:

3,80 euro voor verzending binnen België
10,17 euro voor verzending naar Nederland

Gelieve de volgende gegevens te bezorgen aan het secretariaat van de Vakgroep Fysica. t.a.v. Mevr. Merel Fabre (merel.fabre@vub.be)

Naam
Familienaam
Bedrijf + BTW nummer (enkel voor niet-particulieren)
Adres
Land

U ontvangt van ons binnen 3-5 werkdagen een factuur met aanvraag tot betaling.