Vakgroep Geografie
Mens en ruimte
13/09/2017 - 16:00

On September 13 2017 Caroline Michellier obtained the academic degree of Doctor of Sciences with the following doctoral thesis:
Contribution to geo-risk prevention: population vulnerability assessment in a data scarcity context. Case studies of Goma and Bukavu cities (RD Congo)
Joint PhD with Université Libre de Bruxelles
Promotors: Prof. Dr. Eléonore Wolff (ULB) & Prof. Dr. Matthieu Kervyn de Meerendré

01/09/2017 - 16:00

On September 1st 2017 Tomas Crols obtained the academic degree of Doctor of Sciences with the following doctoral thesis:
Integrating network distances into an activity based cellular automata land-use model – Semi-automated calibration and application to Flanders, Belgium
Promotors: Prof. Dr. Frank Canters & Prof. Dr. Roger White

09/06/2017 - 17:00

On June 9 2017 Harry Zekollari obtained the academic degree of Doctor in Sciences with the following doctoral thesis:
Modelling the evolution of glaciers and ice caps in a changing climate
Promotor: Prof. Dr. Philippe Huybrechts

Mapathon 2017
25/03/2017 - 10:00

Help Artsen Zonder Grenzen en het Rode Kruis bij hun humanitaire werk

Na het grote succes van vorig jaar vindt op zaterdag 25 maart opnieuw een nationale Missing Maps Mapathon plaats, georganiseerd door het Nationaal Comité voor Geografie in samenwerking met OpenStreetMap België. Verschillende universiteiten in Brussel, Vlaanderen en Wallonië zetten hun deuren open voor een hele dag samen ‘mappen’. Kom je steentje bijdragen, mis deze kans niet om Artsen Zonder Grenzen en het Rode Kruis te helpen bij hun werk in crisisgebieden.

27/02/2017 - 16:00

On February 27th 2017 Hong Hanh Tran obtained the academic degree of Doctor of Sciences with the following doctoral thesis:
Land use change dynamics, its drivers and consequences in the Ca Mau province, Mekong delta, Vietnam
Promotor: Prof. Dr. Matthieu Kervyn

18/10/2016 - 16:00

On October 18th Long LI obtained the academic degree of Doctor of Sciences with the following doctoral thesis:
Mapping and characterizing spectral evolution of lava flows with remote sensing: From field spectroscopy to satellite imagery
Promotor: Prof. Dr. Matthieu Kervyn

29/09/2016 - 10:30

Sam Poppe, vulkanoloog en FWO-doctoraatsonderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel, is één van de meer dan 1000 wetenschappers die actief zijn voor ‘Ik heb een vraag’. Hij beantwoordde de 15.000ste vraag. Het antwoord kan je lezen op: https://www.ikhebeenvraag.be/vraag/38595/Hoe-stolt-lava

Hekla-vulkaan
27/06/2016 - 15:00

Ijslands grootste vulkaan staat op uitbarsten, en dat zou volgens een lokale expert tot "een grote ramp" kunnen leiden. “De aswolk die bij de uitbarsting van de Hekla vrijkomt, zou het vliegverkeer in Europa danig in de war kunnen sturen”, klinkt het. Net als bij de eruptie van de Eyjafjallajökull in 2010? “Zo’n vaart zal het waarschijnlijk niet lopen”, zegt vulkanoloog Sam Poppe (VUB). “Toen zat de wind toevallig heel slecht.”