Vakgroep Geografie
Mens en ruimte

08/11/2019 - 16:00

Sam Poppe obtained on November 8 2019 the academic degree of Doctor of Sciences with the following doctoral thesis:
Magma intrusion and related deformation of the Earth's upper crust in nature and analog experiments.
Promotors: Prof. dr. Matthieu Kervyn de Meerendre & Prof. dr. Eoghan Holohan

22/10/2019 - 15:00

R. Gökçe Sanul obtained on October 22 2019 the academic degree of Doctor of Sciences with the following doctoral thesis:
Towards Spaces of Openness: Cultural Infrastructures and New Forms of Publicness in Istanbul
Promotor: Prof. dr. Bas van Heur

30/09/2019 - 10:45

VUB-onderzoekers brengen groene ruimte in Brussel in kaart

30/09/2019 - 10:30

VUB-onderzoekers brengen groene ruimte in Brussel in kaart

19/06/2019 - 16:00

Philip Stessens obtained on June 19 2019 the academic degree of Doctor of Sciences with the following doctoral thesis:
Towards an ecological approach for sustainable urban planning: the case of the Brussels-Capital Region
Joint PhD with Université Libre de Bruxelles
Promotors: Prof. dr. Frank Canters & Prof. dr. Ahmed Z. Khan

26/03/2019 - 11:15

Na het grote succes van de voorbije jaren vindt vanaf woensdag 27 maart tot zaterdag 30 maart 2019 opnieuw een nationale Missing Maps Mapathon plaats, georganiseerd door het Nationaal Comité voor Geografie, in samenwerking met OpenStreetMap Belgium. Acht universiteiten in Brussel, Vlaanderen en Wallonië zetten hun deuren open voor enkele uurtjes collectief ‘mappen’. Kom je steentje bijdragen, en mis deze kans niet om Artsen Zonder Grenzen en het Rode Kruis te helpen bij hun werk in crisisgebieden.

Aan de VUB gaat het event door op donderdag 28 maart, van 18.00h tot 21.00h in de computerlokalen in gebouw E, niveau 1. Registreren kan je hier.

15/03/2019 - 17:00

Alessandra Manganelli obtained on March 15 2019 the academic degree of Doctor of Sciences with the following doctoral thesis:
Unlocking Socio-Political Dynamics of Alternative Food Networks through a Hybrid Governance Approach: Highlights from the Brussels-Capital Region and Toronto
Joint PhD with KU Leuven
Promotors: Prof. Bas van Heur & Prof. Frank Moulaert

23/01/2019 - 15:00

De Faculteit Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel groepeert 20 bachelor- en masteropleidingen, 7 vakgroepen of 27 onderzoeksgroepen. Om het strategisch beleid van de faculteit Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen te ondersteunen zoekt de faculteit een Beleidsmedewerker: Public Relations. Het gaat om een voltijdse opdracht, tijdelijk voor 2 jaar en mogelijk verlengbaar.

03/12/2018 - 16:00

Sophie Mossoux obtained on December 3 2018 the academic degree of Doctor of Sciences with the following doctoral thesis:
Risk assessment around Karthala volcano (Union of the Comoros). Modelling lava flow hazard, population exposure and road access vulnerability, and building resilience against volcanic eruptions
Promotors: Prof. dr. Frank Canters & Prof. dr. Matthieu Kervyn

12/10/2018 - 11:15

The Department of Geography of the Vrije Universiteit Brussel seeks a motivated candidate for a PhD position on urban ecosystem service assessment. The research will be carried out in the frame of an Innoviris Anticipate project (CO-NATURE) on the co-production of scenarios for nature-based urban regeneration with a focus on the Brussels Capital Region. The project is a collaboration between the Cartography and GIS Research Group (CGIS) of the Vrije Universiteit Brussel and the Building, Architecture and Town Planning Department (BATir) of the Université libre de Bruxelles.