Vakgroep Wiskunde

CLOSER TO VAN EYCK

Tot stand gekomen in samenwerking met de Vakgroep Wiskunde

26/10/2018 - 17:00

Jordy Vanpoucke obtained on October 26 2018 the academic degree of Doctor of Sciences with the following doctoral thesis:
Bounds on Costas Permutations and Graphs
Promotor: Prof. dr. Philippe Cara

24/10/2018 - 14:15

De breakthrough prize in mathematics 2019 wordt toegekend aan de Franse wiskundige Vincent Lafforgue.

Vincent Lafforgue heeft zijn sporen verdiend in de theorie van de operator algebra's, specifiek in verband met de Baum-Connes conjectuur, maar krijgt de breakthrough prize voor zijn recente fundamentele bijdragen aan het Langlands programma, dat zich situeert binnen zowel de domeinen getaltheorie, algebraïsche meetkunde en representatietheorie. Een meer extensieve bio is te vinden op de site van CNRS

23/10/2018 - 16:15

Leuven – Op de Cera Award prijsuitreiking 2018 op vrijdag 5 oktober werd de Senior Cera Award 2018 uitgereikt.
De Senior Cera Award laureaten zijn exacte wetenschappers,ingenieurs en technici die hun loopbaan een duidelijke maatschappelijke oriëntatie gaven. Ze tonen zo aan jonge mensen tonen dat ook wetenschappelijk-technische studies kunnen leiden naar loopbanen die focussen om mensen en maatschappelijke uitdagingen.

De winnaar van de Senior Cera Award 2018 is de gepassioneerde wiskundige Ann Dooms.

Meer info!

24/08/2018 - 16:30

Gauthier DIERICKX obtained on August 24 2018 the academic degree of Doctor of Sciences with the following doctoral thesis:
A general Darling-Erdős theorem and an integral test for sums of independent and identically distributed random vectors in Euclidean space.
Promotor: Prof. dr. Uwe Einmahl

15/06/2018 - 15:45

Deze assistent zal instaan voor de organisatie en begeleiding van onderwijstaken in opleidingsonderdelen waarvoor de vakgroep Wiskunde  verantwoordelijk is. Een belangrijk deel van deze onderwijstaken betreft het geven van oefeningen wiskunde op bachelorniveau aan studenten uit de verschillende opleidingen van de faculteit Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen en het bieden van begeleiding bij deze oefeningen.
Deze assistent verricht onderzoek  in de wiskunde  onder promotorschap van een van de ZAP-leden van de vakgroep Wiskunde met het oog op het behalen van een doctoraat binnen dit assistentenmandaat.

20/03/2018 - 09:30

We staan als samenleving voor heel wat uitdagingen op het vlak van levenskwaliteit, milieu, energie, mobiliteit, voeding, gezondheid, vergrijzing …  Als we die uitdagingen willen aangaan, hebben we mensen nodig die gepassioneerd zijn door wetenschap en techniek.

Om loopbanen in wiskunde, exacte wetenschappen en techniek te stimuleren, stippelde de Vlaamse Regering het zogenaamde STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics)-actieplan uit tot 2020.

20/03/2018 - 09:00
20/12/2017 - 17:00

School children are taught the commutativity property in the negative form of what is written in the title. For example 4x5=5x4=20.
This is valid for the standard multiplication of numbers but fails for many other kinds of product, such as for example the product of matrices or the rotation of solids.