Vakgroep Wiskunde

CLOSER TO VAN EYCK

Tot stand gekomen in samenwerking met de Vakgroep Wiskunde

15/06/2018 - 15:45

Deze assistent zal instaan voor de organisatie en begeleiding van onderwijstaken in opleidingsonderdelen waarvoor de vakgroep Wiskunde  verantwoordelijk is. Een belangrijk deel van deze onderwijstaken betreft het geven van oefeningen wiskunde op bachelorniveau aan studenten uit de verschillende opleidingen van de faculteit Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen en het bieden van begeleiding bij deze oefeningen.
Deze assistent verricht onderzoek  in de wiskunde  onder promotorschap van een van de ZAP-leden van de vakgroep Wiskunde met het oog op het behalen van een doctoraat binnen dit assistentenmandaat.

20/03/2018 - 09:30

We staan als samenleving voor heel wat uitdagingen op het vlak van levenskwaliteit, milieu, energie, mobiliteit, voeding, gezondheid, vergrijzing …  Als we die uitdagingen willen aangaan, hebben we mensen nodig die gepassioneerd zijn door wetenschap en techniek.

Om loopbanen in wiskunde, exacte wetenschappen en techniek te stimuleren, stippelde de Vlaamse Regering het zogenaamde STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics)-actieplan uit tot 2020.

20/03/2018 - 09:00
20/12/2017 - 17:00

School children are taught the commutativity property in the negative form of what is written in the title. For example 4x5=5x4=20.
This is valid for the standard multiplication of numbers but fails for many other kinds of product, such as for example the product of matrices or the rotation of solids.

06/10/2017 - 09:00

The contact forum is organized by The Royal Flemish Academy of Belgium for Science and The Arts, and the research groups Incidence Geometry (Ghent University), COSIC (KU LEUVEN), and DIMA (VUB).

08/09/2017 - 15:00

On September 8th 2017 Jacques Masuret obtained the academic degree of Doctor of Sciences with the following doctoral thesis:
Generalised Sequences and Compactness Notions in Point-free Topology
Joint PhD with Stellenbosch University
Promotors: Prof. Dr. Mark Sioen & Prof. Dr. David Holgate

19/06/2017 - 15:45

De vereniging IEEE Instrumentation and Measurement geeft jaarlijks een beurs -IEEE graduate fellowship award- van 15 000$ aan drie doctoraatsonderzoeken. Doctoraatvorser Gilles Inghelbrecht is 1 van de 3 winnaars dit jaar met zijn project "Parallelizing Least Squares Methods Under the Multisplitting Theory".

19/05/2017 - 16:00

On May 19 2017 Geoffrey Janssens obtained the academic degree of Doctor in Sciences with the following doctoral thesis:
Identities of Affine Algebras and Their Asymptotic Behaviour
Promotor: Prof. Dr. Eric Jespers