Doctoraatsbursaal in Wiskunde en Data Science

06/06/2023 - 16:00

Doctoraatsbursaal in Wiskunde en Data Science

Categorie:  PhD

1 - Werken bij de VUB

De Vrije Universiteit Brussel staat al meer dan 50 jaar voor vrijheid, gelijk(waardig)heid en verbondenheid en dat leeft sterk op onze campussen bij zowel studenten als personeel. Bij de VUB vind je een diverse verzameling aan persoonlijkheden: innovators pur sang, maar vooral mensen die 100% hun authentieke zelf zijn. Met zo’n 4.000 medewerkers zijn we de grootste Nederlandstalige werkgever, in de privésector, in Brussel; een internationale stad waarmee we ons maar al te graag verbinden en waar(rond) onze 4 campussen gelegen zijn.

 

Ons onderwijs en onderzoek zijn gegrond op het beginsel van vrij onderzoek met het oog op de vooruitgang van de mensheid. We verwerpen elk louter gezagsargument en waarborgen de vrije oordeelsvorming die nodig is voor de maatschappelijke inschakeling van dit basisbeginsel.

 

De VUB is autonoom en wordt democratisch beheerd. Daarmee waarborgen we het uitoefenen van de fundamentele vrijheden binnen onze universiteit, maar ook het recht van de Universitaire Gemeenschap om deel uit te maken van het beleid van de Universiteit en de controle hierop.

 

Tot de zending van de Universiteit behoren:

het ontwikkelen, het overbrengen en het toepassen van een hoogstaand academisch onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, vrij van elk vooroordeel;
de maatschappelijke inschakeling hiervan in een geest van sociale bewogenheid;
de kritische vorming van iedereen in het licht van de in de gemeenschap te dragen verantwoordelijkheid.

2 - Functie

Momenteel zijn we voor de Onderzoeksbursalen van de Faculteit Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen, vakgroep Wiskunde en Data Science, op zoek naar een doctoraatsbursaal.

 

Meer concreet zal je takenpakket, ter voorbereiding van een doctoraat, er als volgt uitzien:

 

Je zal onderzoek verrichten in de zuivere of toegepaste wiskunde, bij voorkeur over een onderwerp dat aansluit bij de expertise van één van de twee onderzoeksgroepen binnen de vakgroep WIDS, namelijk ALAN (Algebra en Analyse) en DIMA (Digitale Wiskunde). Voor meer details aangaande onderwerpen, zie https://we.vub.ac.be/en/alan-algebra-analysis en https://we.vub.ac.be/en/dima-digital-mathematics. Dit onderzoek zal gericht zijn op het behalen van een doctoraat.
Je zal ook oefeningen, practica en projecten (WPO) coördineren en begeleiden bij opleidingsonderdelen binnen de opleiding(en) van de Faculteit Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen. De concrete opdracht wordt jaarlijks vastgelegd in overleg met de kandidaat. Voor deze WPO is Nederlands de voertaal.
Je zal in beperkte mate ook worden ingezet in acties ter promotie van de opleidingen die aangeboden worden door de vakgroep (b.v. aanwezigheid op infodagen of begeleiden van lente- of herfstkampen) en zal mogelijk bijdragen aan het dagelijks bestuur van de vakgroep door deelname aan raden en/of commissies.
 

 

Voor deze functie zal onze Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus (Elsene) je thuisbasis worden. 

3 - Profiel

Wat verwachten wij van jou?

 

Je hebt een diploma Master in de Wiskunde

 

Je hebt een goede kennis van het Nederlands.

 

Je hebt geen werkzaamheden verricht in het kader van een mandaat als assistent bezoldigd ten laste van de werkingsmiddelen, gedurende meer dan 12 maanden (gecumuleerd).

4 - Aanbod

Word jij onze nieuwe collega?

 

Dan bieden we je een voltijdse doctoraatsbeurs aan, voor de duur van 12 maanden (verlengbaar tot max. 48 maanden, mits positieve evaluatie van de doctoraatswerkzaamheden), met voorziene startdatum 01-10-2023.

 

Je ontvangt een beursbedrag gekoppeld aan een van de barema’s die door de overheid worden vastgelegd.

 

OPGELET: De effectieve uitwerking van de doctoraatsbeurs is onderworpen aan de opschortende voorwaarde van jouw inschrijving als doctoraatsstudent aan de universiteit.

 

Bij de VUB garanderen we een open, betrokken en diverse werkplek en bieden we je kansen om je carrière (verder) uit te bouwen.

 

Daarnaast geniet je van voordelen als:

Maximale terugbetaling woon-werkverkeer met het openbaar vervoer of een fietsvergoeding;
Een kosteloze hospitalisatieverzekering;
De ruimte om je job-inhoud mee te vormen en voortdurend bij te leren via VUB LRN;
Voordelige sportmogelijkheden;
Ecocheques;
Heerlijke maaltijden in onze campusrestaurants aan een aantrekkelijk tarief;
Een open en familiale werkomgeving met aandacht voor je work-life balance én een uitzonderlijke verlofregeling met 35 verlofdagen (bij voltijdse tewerkstelling).

5 - Geïnteresseerd?

Spreekt deze functie je aan?

 

Bezorg ons dan ONLINE en ten laatste op 22-06-2023 je motivatiebrief, curriculum vitae en diploma’s (niet van toepassing voor VUB-alumni). 

 

Heb je vragen over deze functie? Contacteer dan Prof. Dr. S. Caenepeel via scaenepe@vub.be of 0486/417744. 

 

Wil je graag weten hoe het is om te werken bij de VUB? Ga dan naar jobs.vub.be en ontdek alles over o.a. onze campussen, voordelen, strategische doelen en collega’s.

https://lnkd.in/ejyNEJkA

https://lnkd.in/eaMVYysU