Industrial Microbiology and Food Biotechnology

Vacancies @ IMDO

We have currently two vacancies at the Research Group of Industrial Microbiology and Food Biotechnology (IMDO):

Twee Technisch deskundigen (m/v)

Een technisch deskundige voor partiële ondersteuning van een onderzoeksproject in verband met zuurdesemfermentatie in het kader van een ICON-project in samenwerking met diverse bedrijven uit de bakkerijsector en Flanders’ FOOD. Het betreft in het bijzonder microbiologisch en analytisch (bio)chemisch werk. De kandidaat/kandidate zal tevens ingeschakeld worden in het opzetten van een laboratoriumcollectie van micro-organismen, waarvoor microbiologisch werk dient uitgevoerd te worden.

Een technisch deskundige voor ondersteuning van een onderzoeksproject in verband met zuurdesemfermentatie in het kader van een cSBO-project in samenwerking met Flanders’ FOOD en diverse bedrijven uit de bakkerijsector. Het betreft in het bijzonder microbiologisch en analytisch (bio)chemisch werk.

Hij/zij bezit een diploma Professionele Bachelor Chemie: Biochemie; Biomedische laboratoriumtechnologie: Farmaceutische en biologische laboratoriumtechnologie, Agro- en Biotechnologie: Voedingstechnologie; Biomedische laboratoriumtechnologie: Medische laboratoriumtechnologie of gelijkwaardig in de domeinen Microbiologie, Biochemie of Chemie, met bijzondere kennis van (levensmiddelen)microbiologie, biochemie en/of voedingstechnologie en specifieke laboratoriumvaardigheden aangaande steriel werken, basismicrobiologische technieken, DNA-extractietechnieken, PCR en/of staalvoorbereidingen voor metabolietconcentratiebepalingen door middel van chromatografie en diverse detectiemethoden.

De kandidaat zal terechtkomen in een jonge, dynamische, pluralistische en internationale werkomgeving. Van de kandidaat wordt verwacht sterke belangstelling te vertonen in wetenschappelijk onderzoek, initiatiefnemend te zijn, gemotiveerd en hard te werken (individueel en in teamverband) en over een grote verantwoordelijkheidszin, stressbestendigheid en doorzettingsvermogen te beschikken. Goede kennis van de Nederlandse en/of Engelse taal (mondeling en schriftelijk) is vereist.

Deze vacature is onmiddellijk te begeven. Indien u interesse heeft, gelieve dan contact te nemen met en uw curriculum vitae te sturen naar:

Prof. Dr. ir. Luc DE VUYST
Vrije Universiteit Brussel, Onderzoeksgroep Industriële Microbiologie en Voedingsbiotechnologie
VUB – IMDO, Pleinlaan 2, 1050 Brussel
Tel: 02/629 32 45
E-mail: luc.de.vuyst@vub.be
Website: http://imdo.vub.ac.be