Computerwetenschappen

De Faculteit Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen richt verschillende academische opleidingen computerwetenschappen in.  Hieronder verwijzen we je, op basis van je specifieke situatie, naar de juiste opleiding.

Heb je nog geen bachelordiploma?

In dat geval kan je bij ons de academische bachelor Computerwetenschappen volgen, een driejarige opleiding (180 ECTS credits) die je 'from scratch' alle basisprincipes van de computerwetenschappen bijbrengt.

Ben je een academische bachelor computerwetenschappen?

Bij ons kan je kiezen uit volgende masteropleidingen:

  • De éénjarige master Toegepaste Informatica leert je in één jaar tijd (60 ECTS credits) al wat je nodig hebt om op masterniveau te kunnen functioneren in het bedrijfsleven of in de publieke sector.
  • De tweejarige master Computerwetenschappen is een minder toegepaste, meer fundamenteel-wetenschappelijke opleiding die je in twee jaar (120 ECTS credits) opleidt tot computerwetenschapper, en je als afstudeerrichting binnen de Ingenieurswetenschappen het recht geeft de titel van burgerlijk ingenieur (ir.) te dragen.  Deze opleiding heeft ook een Engelstalige variant.

Ben je een professionele bachelor informatica?

Professionele bachelors informatica kunnen zowel in de éénjarige master Toegepaste Informatica als in de tweejarige master Computerwetenschappen instromen na het volgen van een schakelprogramma van 59 ECTS credits.

Ben je een academische bachelor industriële wetenschappen of TEW?

Wil je je studie combineren met je job?

Zowel het schakelprogramma als de éénjarige master Toegepaste Informatica worden zowel in dag- als in avondonderwijs ingericht.

Lijst van opleidingen

Bachelor Computerwetenschappen
Schakel- en voorbereidingsprogramma's
Master in de Computerwetenschappen
Master in de Toegepaste Informatica