Industrial Microbiology and Food Biotechnology

News

21/04/2023 - 17:00

David Van der Veken behaalde op 21 april 2023 de academische graad van DOCTOR IN DE BIO-INGENIEURSWETENSCHAPPEN met de volgende doctorale thesis: Ontrafeling van het ecologische functioneren van een anticlostridiale Mammaliicoccus sciuri-stam met het oog op zijn toepassing als vleesstartercultuur

David Van der Veken obtained on April 21, 2023 the academic degree of DOCTOR OF BIOENGINEERING SCIENCES with the following doctoral thesis: Exploring the ecological functioning of an anticlostridial Mammaliicoccus sciuri strain in view of its application as a meat starter culture 

Promotors: Prof. dr. ir. Frederic Leroy

14/04/2023 - 17:00

Cristian Díaz Muñoz behaalde op 14 april 2023 de academische graad van DOCTOR IN DE BIO-INGENIEURSWETENSCHAPPEN met de volgende doctorale thesis: Omicamethoden om startercultuur-geïnitieerde cacaofermentatieprocessen op te volgen

Cristian Díaz Muñoz obtained on April 14, 2023 the academic degree of DOCTOR OF BIOENGINEERING SCIENCES with the following doctoral thesis: Omics approaches to monitor starter culture-initiated cocoa fermentation processes 

Promotors: Prof. dr. ir. Luc De Vuyst, Prof. dr. Stefan Weckx

 

24/03/2022 - 17:00

Christina Charmpi behaalde op 24 maart de academische graad van DOCTOR IN DE BIO-INGENIEURSWETENSCHAPPEN met de volgende doctorale thesis: 'An interdisciplinary perspective on traditional meat products: from microbes to consumers'

Christina Charmpi obtained on March 24 2022 the academic degree of DOCTOR OF BIOENGINEERING SCIENCES with the following doctoral thesis: 'An interdisciplinary perspective on traditional meat products: from microbes to consumers'

Promotor: Prof. dr. ir. Frédéric Leroy

08/12/2021 - 17:00

Evelyne Duthoo behaalde op 8 december 2021 de academische graad van DOCTOR IN DE BIO-INGENIEURSWETENSCHAPPEN met de volgende doctorale thesis: "Characterization of the microbiota associated with institutional kitchens and commercial packaged foods during food storage"

Evelyne Duthoo obtained on December 8, 2021 the academic degree of DOCTOR OF BIOENGINEERING SCIENCES with the following doctoral thesis: "Characterization of the microbiota associated with institutional kitchens and commercial packaged foods during food storage"

Promotors: Prof. Dr. ir. Frédéric Leroy, Dr. ir. Koen De Reu, Prof. Dr. Marc Heyndrickx

05/07/2021 - 16:00

Emiel Van Reckem behaalde op 5 juli 2021 de academische graad van DOCTOR IN DE BIO-INGENIEURSWETENSCHAPPEN met de volgende doctorale thesis: 'Amplicongebaseerde hogedoorvoer-sequeneringsverkenning van de microbiota van gefermenteerd vlees als functie van de geografische oorsprong en procesparameters'

Emiel Van Reckem obtained on July 5, 2021 the academic degree of DOCTOR OF BIOENGINEERING SCIENCES with the following doctoral thesis: 'Amplicon-based high-throughput sequencing exploration of the fermented meat microbiota as a function of geographical origin and process parameters'

Promotor: Prof. dr. ir. Frédéric Leroy

03/06/2021 - 16:00

Marija Selak behaalde op 3 juni 2021 de academische graad van DOCTOR IN DE BIO-INGENIEURSWETENSCHAPPEN met de volgende doctorale thesis: 'De rol van bifidobacteriën in de fermentatie van prebiotica en de productie van boterzuur door cross-feeding ter verbetering van de darmgezondheid'

Marija Selak obtained on June 3, 2021 the academic degree of DOCTOR OF BIOENGINEERING SCIENCES with the following doctoral thesis: 'The role of bifidobacteria in prebiotic fermentation and butyrate production through cross-feeding to improve gut health'

Promotor: Prof. dr. ir. Luc De Vuyst

13/07/2020 - 17:00

MARKO VERCE behaalde op 13 juli 2020 de academische graad van DOCTOR IN DE BIO-INGENIEURSWETENSCHAPPEN met de volgende doctorale thesis: Omics-benaderingen ter ontrafeling van gefermenteerde levensmiddelenecosystemen.

MARKO VERCE obtained on July 13 2020 the academic degree of DOCTOR OF BIOENGINEERING SCIENCES with the following doctoral thesis: Omics approaches to unravel fermented food ecosystems.

Promotor: Prof. dr. STEFAN WECKX

 

06/07/2020 - 17:00

RUDY PELICAEN behaalde op 6 juli 2020 de academische graad van DOCTOR IN DE BIO-INGENIEURSWETENSCHAPPEN (VUB) en DOCTOR IN DE WETENSCHAPPEN (ULB) met de volgende doctorale thesis: Genoomwijde metabole modellering van kandidaat-functionele starterculturen voor cacaoboonfermentatie.

RUDY PELICAEN obtained on July 6 2020 the academic degree of DOCTOR OF BIOENGINEERING SCIENCES (VUB) and DOCTOR OF SCIENCES (ULB) with the following doctoral thesis: Genome-scale metabolic modeling of candidate functional starter cultures for cocoa bean fermentation.

Promotor: Prof. dr. Stefan WECKX

Co-promotor: Prof. dr. Didier GONZE (ULB)

Joint PhD Université Libre de Bruxelles

22/10/2018 - 17:00

Despoina Angeliki Stavropoulou obtained on October 22 2018 the academic degree of Doctor of Bioengineering Sciences with the following doctoral thesis:
Coagulase-negative staphylococci in fermented meat products: community dynamics and amino acid conversion
Promotor: Prof. dr. ir. Frédéric Leroy

07/06/2017 - 09:15

Professor Luc De Vuyst aan de Vrije Universiteit Brussel is een expert in het domein van de industriële microbiologie. Samen met zijn medewerkers Andrea Comasio en Simon Van Kerrebroeck maakten ze voor Ferment een desem met de unieke Brusselse gist. Naar oude traditie begonnen ze met Lambiek-bier, dat ze in gelijke delen mengden met bloem en water.
 

Pagina's