Industrial Microbiology and Food Biotechnology

National journals

Falony, G. & De Vuyst, L. (2009). Preventie dikkedarmkanker. Gezondheidsbevorderende eigenschappen van inuline-type fructanen. Voedingsmiddelentechnologie 23, 25-28.

Van Landschoot, A., Vanderputten, D., Vlaemynck, K., Mergaert, J., Swings, J. & De Vuyst, L. (2002). The impedimetric technique for quality and hygiene control in the brewery. Cerevisia Belgian Journal of Brewing and Biotechnology 27, 33-37.

Leroy, F. & De Vuyst, L. (2002). Positieve microbiologie ter voorspelling van het gedrag van functionele starterculturen in gefermenteerde levensmiddelen. Voedingsmiddelentechnologie 12, 10-13.

Van Landschoot, A., Vanderputten, D., Vlaemynck, K., Mergaert, J., Swings, J. & De Vuyst, L. (2001). The impedimetric technique for quality and hygiene control in the brewery. Mededelingen van de Faculteit Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen Universiteit Gent. 66/3b, 481-486.

Avonts, L. & De Vuyst, L. (2001). Antimicrobial potential of probiotic lactic acid bacteria. Mededelingen van de Faculteit Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen Universiteit Gent 66/3b, 543-550.

Leroy, F. & De Vuyst, L. (1999). Conditions that prevail in the meat batter will determine the functionality of bacteriocin-producing starter cultures for sausage fermentation. Mededelingen van de Faculteit Landbouwwetenschappen Universiteit Gent 64/5b, 573-580.

De Vuyst, L. (1998). Growth kinetics and production of probiotic lactic acid bacteria strains: limitations and breakthroughs. Mededelingen van de Faculteit Landbouwwetenschappen Universiteit Gent 63/4b, 1511-1518.

Van De Winkel, L. & De Vuyst, L. (1997). Immobilized yeast cell systems in today’s breweries and tomorrow’s. Cerevisia Belgian Journal of Brewing and Biotechnology 22, 27-31.

Degeest, B. & De Vuyst, L. (1997). Isolation and production of exopolysaccharides by Streptococcus thermophilus and strong evidence for their growth-associated biosynthesis. Mededelingen van de Faculteit Landbouwwetenschappen Universiteit Gent 62/4a, 1199-1206.

Lejeune, R., De Vuyst, L. & Baron, G.V. (1997). Tridimensional simulation of the growth of a filamentous fungus. Mededelingen van de Faculteit Landbouwwetenschappen Universiteit Gent 62/4b, 1583-1590.

De Vuyst, L. (1996). Production and applications of bacteriocins from lactic acid bacteria: bioactive peptides for future food preservation. Cerevisia Belgian Journal of Brewing and Biotechnology 21 (1), 71-74.

De Vuyst, L. (1996). Melkzuurbacteriën en hun toepassingen: klassieke en moderne biotechnologie op grote schaal. Chemie Magazine 1, 23-27.

Callewaert, R. & De Vuyst, L. (1996). Purification and improved production of amylovorin L471, a bacteriocin from Lactobacillus amylovorus DCE 471. Mededelingen van de Faculteit Landbouwwetenschappen Universiteit Gent 61/4a, 1565-1572.

De Vuyst, L. (1995). Louis Pasteur, grondlegger van de industriële microbiologie. CM Chemie-Magazine, 27, 10.

De Vuyst, L. & Vandamme, E.J. (1990). Lantibiotica, bioactieve peptiden met lanthioninebruggen. CM Chemie Magazine 6, 29-32.

De Vuyst, L., De Poorter, G. & Vandamme, E.J. (1989). Nutritional and metabolic regulation of the nisin fermentation process. Mededelingen van de Faculteit Landbouwwetenschappen Universiteit Gent 54/4b, 1501-1506.

De Vuyst, L. & Vandamme, E.J. (1988). Biodosage via micro-organismen. CM Chemie Magazine 14 (4), 24-26.

De Vuyst, L., Joris, K., Beel, C. & Vandamme, E.J. (1988). Physiological aspects of the nisin fermentation process. Mededelingen van de Faculteit Landbouwwetenschappen Universiteit Gent 53/4b, 2065-2069.

De Vuyst, L., Vermeire, A., Van Loo, J. & Vandamme, E.J. (1987). Nutritional, physiological and process-technological improvements of the xanthan fermentation process. Mededelingen van de Faculteit Landbouwwetenschappen Universiteit Gent 52/4b, 1881-1900.