Vakgroep Wiskunde en Data Science

DE WONDERE WERELD VAN WISKUNDE

... in volle evolutie

Welkom

De vakgroep Wiskunde en Data Science (WIDS) organiseert zowel de bachelor- en masteropleiding Wiskunde aan de VUB, alsook de onderzoeksactiviteiten  van  de verschillende aangesloten onderzoeksgroepen. 

Voor informatie met betrekking tot de Bachelor- en Masteropleidingopleiding, alsook voor een kijk op enkele redenen waarom Wiskunde studeren aan de VUB misschien iets voor jou is, verwijzen we je naar onze opleidingspagina en onze site wiskundeinbrussel.be. Huidige studenten vinden meer informatie over de opleiding aan de rechterkant van deze pagina. Een greep uit onze voorgaande Bachelor, Master en doctoraatsthesissen vind je hier

Meer details over ons onderzoek in de Wiskunde, vind je via de links naar onze onderzoeksgroepen, onderaan deze pagina. Toekomstige doctoraatsstudenten vinden meer informatie aan de rechterkant van deze pagina en kunnen voor onderwerpen en fundingsmogelijkheden contact opnemen met de hoofden van de respectievelijke onderzoeksgroepen.

De vakgroep coödineert tevens de ontwikkeling van de centrale toetsen wiskunde in het basis en secundair onderwijs.

Om de pagina van een lid van de vakgroep te zoeken ga je ofwel rechtstreeks door het ingeven van zijn of haar naam in het zoekveld onderaan deze pagina, ofwel via de hoofding 'wie-is-wie' op deze vakgroepspagina. De contactinformatie van ons secretariaat vind je onder de hoofding 'contact' op deze pagina.