DIMA: Digital Mathematics

31/03/2020 - 14:00

In deze moeilijke tijden worden we dagelijks geconfronteerd met de stijgende Coronacijfers. Begrippen als exponentiële groei en logaritmische schalen doen de ronde. Maar wat maakt deze begrippen zo belangrijk en wat brengt de toekomst? Niemand beter dan prof. dr. Kurt Barbé die deze vragen kan beantwoorden.

14/03/2020 - 16:30

VUB-professor en biostatisticus Kurt Barbé (DIMA) heeft een wiskundig model ontwikkeld waarmee hij het aantal gekende besmettingen met het coronavirus kan voorspellen. De voorbije dagen lagen zijn predicties volledig in lijn met de cijfers die Volksgezondheid communiceerde. De berekeningen van de wiskundige tonen aan dat de grootschalige maatregelen niks te vroeg komen. Tegen 23 maart verwacht hij bijna 4.500 positieve tests in ons land.

09/10/2019 - 15:45
23/10/2018 - 16:15

Leuven – Op de Cera Award prijsuitreiking 2018 op vrijdag 5 oktober werd de Senior Cera Award 2018 uitgereikt.
De Senior Cera Award laureaten zijn exacte wetenschappers,ingenieurs en technici die hun loopbaan een duidelijke maatschappelijke oriëntatie gaven. Ze tonen zo aan jonge mensen tonen dat ook wetenschappelijk-technische studies kunnen leiden naar loopbanen die focussen om mensen en maatschappelijke uitdagingen.

De winnaar van de Senior Cera Award 2018 is de gepassioneerde wiskundige Ann Dooms.

Meer info!

20/03/2018 - 09:30

We staan als samenleving voor heel wat uitdagingen op het vlak van levenskwaliteit, milieu, energie, mobiliteit, voeding, gezondheid, vergrijzing …  Als we die uitdagingen willen aangaan, hebben we mensen nodig die gepassioneerd zijn door wetenschap en techniek.

Om loopbanen in wiskunde, exacte wetenschappen en techniek te stimuleren, stippelde de Vlaamse Regering het zogenaamde STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics)-actieplan uit tot 2020.

20/12/2017 - 17:00

School children are taught the commutativity property in the negative form of what is written in the title. For example 4x5=5x4=20.
This is valid for the standard multiplication of numbers but fails for many other kinds of product, such as for example the product of matrices or the rotation of solids.

06/10/2017 - 09:00

The contact forum is organized by The Royal Flemish Academy of Belgium for Science and The Arts, and the research groups Incidence Geometry (Ghent University), COSIC (KU LEUVEN), and DIMA (VUB).